zondag, april 06, 2008

SSV 2 leeft nog na 'War of the Roozes'...

Goes- de opdracht vooraf was duidelijk: alleen winst telt. Na de 'serie' van 4 uit twee en gunstige uitslagen van de concurrentie heeft het tweede, ondanks dat drie ploegen rechtstreeks degraderen, in principe nog alles in eigen hand. Wel moest dan 3 keer worden gewonnen tegen concurrenten Zwaluwe, Heerjansdam en afgelopen zaterdag Kapelle 2. De eerste klip werd vakkundig omzeild: 2-0 en zo kon de Rode Lantaarn met Kapelle worden gedeeld!

De beroemde Lantaarn, na een week of 18 in bezit van SSV 2, mag naar Kapelle...

De stemming in het Goese kamp was -met de overwinning tegen Oranje Wit nog in het achterhoofd- voor de wedstrijd opperbest. We hadden er zin! Dit werd nog eens versterkt door de uitwisseling van de Lantaarn...Dit kon toch niet misgaan?

Bij Kapelle, ook getroffen door personele problemen maar wel met Captain Rooze in de gelederen dit keer (en das wel zo leuk), bleek een wat dubbel gevoel te leven over wel of niet te (willen) degraderen. Toch kon SSV hier niet direct van profiteren, de wedstrijd begon rommelig en zou dat eigenlijk (zeker in de eerste helft) ook blijven...Beide partijen hadden last van de harde wind en spelers hadden regelmatig ruzie met de bal (eigenlijk was t gewoon niet om aan te zien...).

Na een klein kwartiertje was het wel Paardekooper die SSV op voorsprong zette, één kans één goal, das mooi. Verder weinig bijzonderheden in de resterende speeltijd van de eerste helft, zodat SSV met een 1-0 voorsprong kon gaan rusten. Nou ja rusten, er moest nog wel een lantaarn rood gemaakt worden natuurlijk! Behalve een prima voetballend en sfeervol elftal blijkt SSV ook op artistiek gebied prima uit de verf te komen: een lantaarn, paar palen, you name it...

Om de lantaarn ook daadwerkelijk te kunnen uitreiken moest er nog drie kwartier te worden gespeeld. De algemene opinie was dat dat wel goed zou komen, we hadden immers Rooze nog in trainingspak. Rooze, ditmaal weer om tactische redenen uit de basiself gelaten om zich zo op zijn favoriete rol, supersub, te kunnen storten heeft de reputatie altijd tegen Kapelle te scoren (zie ook verslag Kapelle 2 - SSV 2). Het klopt dat Rooze te boek staat als lastig voor zowel tegenstanders als medespelers (maar zelden voor de coach) en maakt dit ook weer waar. Hij ontving een prima passje, zette aan, sprint langs twee Kapelle-spelers (ja echt, kheb het zelf gezien) en rondt prima af, eigenlijk alles goed aan die actie. 2-0 op het scorebord (als het aan zou staan dan) en voor Kapelle plassen dokter...

Kapelle was daarna niet meer bij machte om het tij te keren, slechts één moment van onheil onstond nog toen Kievits die andere Rooze bediende, maar helaas voor Kapelle op het uitstekende veld van SSV op onbegrijpelijke wijze ten val kwam. Het bleef dus bij 2-0 en kon de lantaarn naar broer Bob:

Het mooiste compliment wat je eigenlijk maar kan krijgen kwam van Papa Jan Boeboe. De beste man, al decennia lang verwoed volger van alles wat met voetbal (SSV, Feyenoord en met name Oranje) te maken heeft, heeft duizenden wedstrijden gezien en alles al meegemaakt, sloeg de maker van 2-0 in de kantine op de schouder en zei: "Dirk, ik ben blij dat ik er bij was". Nou zeg ik je...




Scores:

1-0 Paardekooper
2-0 Rooze

Opstelling:

Vd Perk, Bazen, Vd Hemel, Decorte, Vd Velde; Nooteboom, T. Uitterhoeve sr, Bal, T. Uitterhoeve jr; Sukhraj en Paardekooper.

Wissels:

Rooze, Boogert en Pedro

Bijzonderheden:

Door de overwinning op Kapelle mag SSV 2 zich dit seizoen "kampioen van Zuid-Beveland" noemen. De onderlinge wedstrijden tussen de drie beste Zuid-Bevelandse zaterdagteams is immers in het voordeel van SSV beslecht. We schieten er verder weinig mee op, dat dan weer niet!

7 Comments:

At 06 april, 2008 14:59, Anonymous Anoniem said...

Zondagmorgen 11:00. Rooze jr. nog steeds met een vieze grijns op zijn gezicht, betreedt het dorp van de tegenstander van de dag ervoor. Jaja Carolien we gaan even op de koffie bij oma Rooze. Rooze jr. komt binnen en gaat gelaten zitten, nog wel met een halve kater, maar goed hij zegt niets. behalve dan hallo tegen oma.
Kapitein Bob met vrouw en kind, de troffee en de oud coach van Goes 2 zitten te wachten wat komen gaat. Koffie wordt geschonken en dan komt het moment waar iedereen met smart (en meer) op zat te wachten. Oma (88) vraagt aan Dirk. '' Hebben jullie nog gevoetbald gister?'' Nou Oma goed dat je erover begint.......... Ditzelfde ogenblik vertrok Kapitein Bob naar de keuken om vervolgens niet meer terug te keren.

Het voetbalgeluk werd trouwens op de familie bijeenkomst wel overschaduwd door nog beter nieuws...... De kapitein van Kapelle en zijn vrouw verwachten en tweede telg, dus Rooze jr wordt voor de tweede keer oom en de troffee wordt voor de derde keer tante. Bob en Wendy geen geluk in het spel maar wel in de liefde. Chapeau.. en geluk in de 2e klas.

 
At 06 april, 2008 15:26, Blogger De trainer said...

Nou eh, gefeliciteerd Bob! Dat voetballen is ook maar een spelletje toch?

 
At 06 april, 2008 15:46, Anonymous Anoniem said...

Nee, dat is te makkelijk om te zeggen. Maar een spelletjes. Godslastering trainer. In het leven tellen idd meerdere belangen, maar het is niet maar een spelletjes.

 
At 06 april, 2008 16:02, Blogger De trainer said...

Voor ons niet nee, correct!

 
At 09 april, 2008 09:08, Anonymous Anoniem said...

Bij deze willen wij Onny nog bedanken voor zijn inspanningen voor SSV 2 van afgelopen seizoen. Door de railswerkzaamheden in Zeeland is het voor Onny een onmoglijke opgave om te komen voetballen. Wij betreuren dit ten zeerste. Zeker gezien de resultaten de afgelopen weken. Onny heeft geen om 6.00 in de morgen te vertrekken richting Goes en dan pas zondag 12.00 weer aan te komen in EIndhoven. ik wilde even laten weten dat ik daar alle respec voor kan opbrengen. Onny ik hoop van harte dat je begin mei (als er een nieuw spoor is) gewoon weer te bewonderen bent in Zeeland.

 
At 10 april, 2008 13:49, Anonymous Anoniem said...

nog steeds geen reactie van Onny?

 
At 23 april, 2008 17:26, Anonymous Anoniem said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Broker, I hope you enjoy. The address is http://home-broker-brasil.blogspot.com. A hug.

 

Een reactie posten

<< Home