maandag, september 17, 2007

Tweede na rust ten onder

Goes- na het echec op Kinderdijk een week eerder voor het Tweede afgelopen zaterdag de moeilijke taak om Wieldrecht 2 pootje te lichten en eens wat punten te gaan sprokkelen. Dat dit lastig zou worden was duidelijk. Wieldrecht staat immers bekend als een goed voetballende en aanvallend ingestelde ploeg met de nodige kwaliteiten.

Daarnaast is de selectie van het Tweede door tal van oorzaken momenteel aardig incompleet. Zaterdag ontbraken onder meer Scholten (vanwege zware tilwerkzaamheden door zijn rug gegaan), Decorte (huwelijksreis), Paardekooper en Vd Hemel (beebieperikelen) en ook is Boeboe uiteraard nog niet van de partij. Bovendien is de "boomlange centrumspits Crucq" aan de eerste selectie toegevoegd en meldde ook 'buurman' Den Hollander zich geblesseerd af.


De spelers die wél op de mat verschenen (zie hiernaast bijvoorbeeld de monter wuivende Nooteboom), en dat waren er verrassend genoeg toch nog gewoon 11, konden meteen aan de bak, want Wieldrecht heeft dus echt gewoon een goede ploeg.

Desondanks slagen de Dordtenaren er in de eerste helft (op een kopbal over) er niet in het veldoverwicht en een fors percentage balbezit in kansen om te zetten. Het Tweede speelde goed compact en Wieldrecht slaagde er niet in een gaatje te creeëren.



De achterhoede, voor de gelegenheid stoïcijns geleid door Ballie, stond goed. Bazen en Vd Velde speelden gedisciplineerd en ook de middenvelders waren goed bij de les en liet T. Uitterhoeve sr. bij vlagen zijn exorbitante klasse zien.


Voor de voorwaartsen, die zich met name met loopwerk dienden bezig te houden, vrat deze speelwijze de nodige energie.

Dit zal er mede toe hebben geleid dat de scherpte bij 'Shopa' Nooteboom ontbrak toen hij de diepte in werd gestuurd en 1 op 1 voor de keeper verscheen, nota bene de beste kans van de 1e helft voor SSV!

Helaas kwamen we de kleedkamer niet best uit... heel slecht zelfs. Binnen 5 minuten wist Wieldrecht van twee momenten van onoplettendheid in de SSV-defensie te profiteren: 0-2 en einde oefening! Dat het zelfs nog 0-3 werd is puur voor de statistieken van belang...

Opstelling:

Vd Perk, Bazen, Bal, Vd Velde; Van Hese, T. Uitterhoeve sr, Verelst, T. Uitterhoeve jr; Sukhraj, Nooteboom en Eggebeen.

Wissels:
Rooze en Slegt

Bijzonderheden:
Joke "Boeboe" Baart weer bedankt voor de kiekjes.