zondag, april 27, 2008

Houdini-ontsnapping voor SSV2...

Goes- waar de insteek tegen Kloetinge en Oranje Wit nog was (na een keer of vijf afgeschoten te zijn geweest) een goed resultaat boeken, moesten de laatste drie wedstrijden gewonnen worden om handhaving nog te kunnen bereiken. De hordes Kapelle en Zwaluwe werden genomen, gisteren restte nog Heerjansdam, ook nog strijdend tegen degradatie. Omdat vooraf bekend was dat Oostkapelle niet wist te winnen van De Zwerver (2-2) zou een overwinning van het Tweede volstaan voor lijfsbehoud. In de huidige vorm zou dit mogelijk moeten zijn, maar onderschatting kan dodelijk zijn. Bovendien is de bal rond, het blijft toch voetbal en Heerjansdam ken niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen!

SSV begon goed met de favoriete basis, dus met supersub gezellig naast de coach langs de lijn. Toch was ook deze eerste aardig gespannen, net als de andere aanwezigen. Want in deze moest het dan toch gebeuren en bij een nederlaag kon de serie van 10 uit 4 alsnog in de prullenbak.
Zonder alle andere aanwezigen tekort te willen doen was een opsteker van jewelste dat Paul Bom ondanks de verjaardag van een van de kids de moeite had genomen om aanwezig te zijn, letterlijk en figuurlijk, want aanwezig was hij...Voor een jongere medespeler misschien een wat minder bekende verschijning op het sportveld (meneer heeft u als eens eerder gevoetbald? en "zou u dat niet beter anders doen meneer?) maar de andere met name wat oudere supporters wisten wel beter en gingen er eens lekker voor staan. Ook waren Jaimy van Bloppoel en Michael de Haas erbij en Joey kwam ondanks een structureel spelerstekort bij 1 uit de eerste selectie erbij (voor Martin en Pito was deze rol helaas niet weggelegd...).

Het begin van SSV was veelbelovend, niet dat nou echt fantastisch werd gevoetbald (dat liet het veld ook niet toe) maar SSV was duidelijk de bovenliggende partij en het Tweede maakte via Bom de 1-0. Heerjansdam slaagde er niet in een fatsoenlijke aanval te produceren en de tweede leek op komst. Beste kansen daarvoor waren twee mooie schoten van Vd Hemel, een keer op de kruising, een keer net naast, net voor rust...helaas, ruststand 1-0 derhalve!

Ondanks waarschuwingen in de rust (gevaarlijke stand, concentratie blabla) waren de druiven zuur voor SSV toen het 5 minuten na rust al weer 1-2 was! SSV slaagde er in al zijn ijver daarna eigenlijk nauwelijks in om nog gevaarlijk te worden (nog wel een nieuwe knal van Vd Hemel weer op de lat) en Heerjansdam profiteerde bijna van de ontstane ruimte achterin. Tot 10 minuten voor tijd toen SSV 2 een inworp ter hoogte van de middellijn nemen. Oud-gediende Wedding maakte een snelle inworp mogelijk en de supersub gooide de bal tegen alle adviezen van publiek en medespelers (dwars als hij is, correct) niet naar de ingeschoven Vd Hemel maar naar "Die meneer van het derde die toch wel vrij behoorlijk bleek te kunnen voetballen". Bom speelt zich vrij en bedient dan wel Vd Hemel, die vandaag zijn goede spel ook met een goaltje onderstreept: 2-2.

Zou het dan toch nog kunnen? Jazeker. Een mum van tijd later is het 3-2 door Vd Hoeff die de keeper met een geplaatst balletje in de hoek het nakijken geeft na een prachtige sleepbeweging. Met deze stand is de buit binnen, dat mag dus niet meer misgaan....

Geheel in de stijl van de laatste weken waarin echt ongelooflijke dingen zijn gebeurd, werd ook weer een crazy einde. Drie minuten voor tijd, na een duel van Boogert met de Heerjansdam-aanvoerder gaat de laatste naar de grond binnen de zestien en de scheids wijst gedecideerd naar de stip: pingel. Niet te geloven dit.

In de dikke Van Dale staat achter "penaltykiller" nou niet direct "doelman Joosse", dus het Schenge hield zijn adem in. Aanloop van een Dammer, komt dat schot, bal gaat richting de voor de kijker linkerhoek, doelman Joosse ook en weet de bal uit zijn doel te duwen....Het moet niet gekker worden (naar verluidt heeft De Uil in de 20e eeuw ook al eens een pingel gestopt, er hebben zich echter nog geen getuigen bij ondergetekende gemeld dus vooralsnog gaan we hierbij uit van 'bierpraat').

Gelukkig verlopen de laatste twee minuten wel normaal en redt SSV het vege lijf in een ontsnapping in extremis. Ondergetekende had het er warm van gekregen, gelukkig was Rooze weer daar om met de waterzak voor de nodige verkoeling te zorgen!

Broer Bob heeft het ook gered met Kapelle 2 en het kind van rekening zijn Zwaluwe, Heerjansdam en verrassend genoeg Oostkapelle, dat veilig leek.

SSV2 trekt lange neus en blijft er gewoon in...

Scores:

1-0 Bom
2-2 Vd Hemel
3-2 Vd Hoeff

Opstelling:

Joosse, Bazen, Vd Hemel, Van Bloppoel, Vd Velde; Nooteboom, Vd Hoeff, Bal, De Haas; Bom en Scholten.

Wissels:

Rooze, Boogert en Vd Perk (laatste niet ingevallen).

6 Comments:

At 27 april, 2008 22:30, Anonymous Anoniem said...

Helemaal niets voor HAZELAAR!!!!!! Helemaal niets

 
At 27 april, 2008 22:32, Anonymous Anoniem said...

Hahaharro Hahahazelaar?

 
At 28 april, 2008 17:39, Anonymous Anoniem said...

We schrijven voetbaljaargang: 1996/1997: ondergetekende maakt onder leiding van SSV 2 trainer John Tahapary zijn debuut in het seniorenvoetbal: Smerdiek 2 - SSV 2 .
De blauwe formatie wint met 2-3.... de piepjonge ondergetekende stopt liefst 2 penalties.....

dus, best jammer als je dit kan onthouden realiseer ik me nu ...

afijn... wat een fantastische pot ... "die meneer van het 3e kan best lekker voetballen "

mooi verslag ook op www.ssv65.com

groeten

de witte Gomes

 
At 28 april, 2008 19:50, Anonymous Anoniem said...

Ha Luitjes,

De zingkunsten van Rini zijn in korte vorm te bewonderen op de ssv'65 hyves

 
At 29 april, 2008 08:41, Anonymous Anoniem said...

Volgens mij was het zelfs een wedstrijd eerder. Zoals ik mij kan herinneren maakte de uil op de thuisbasis zijn debuut. En werd hij tijdens een wedstrijd uit de A's geplukt en moest hij a la minute invallen bij het tweede omdat de keepert rood had gekregen. Overigens was er toen ook een penalty. Of die gestopt werd??
En ja ik was daarbij!

In ieder geval gefeliciteerd.

 
At 29 april, 2008 13:50, Anonymous Anoniem said...

rot toch op Tim, dat was een dames elftal

 

Een reactie posten

<< Home