woensdag, april 23, 2008

Heroïsch Tweede in thriller langs Zwaluwe

Lage-Zwaluwe- een week of 6 geleden werd nog geopperd de vroege uitwedstrijd tegen Zwaluwe maar op papier af te doen. Gisteren werd, vanwege het niet verschijnen van de arbiter van dienst en voor Jan L. te zijn afgereisd, echter voor de tweede keer binnen vier dagen de reis naar Lage-Zwaluwe gemaakt om aan te treden tegen de plaatselijke FC. Kosten noch moeite werden gespaard om met een zo sterk mogelijke groep aan te treden in een weer cruciaal duel in de strijd tegen degradatie.

Gelukkig bleek iedereen die SSV'65 een warm hart toedraagt bereid alles op alles te zetten: uit alle windstreken reisden spelers af om deze wedstrijd te kunnen spelen, snipperdagen werden verzilverd, etc. Vanwege het ontbreken van 'vaste waarden' als Decorte, Nooteboom en Paardekooper en supersub Rooze deed het Tweede vandaag een beroep op Bernardina en De Haas, beiden nog jong maar overduidelijk gezegend met een forse dosis talent. Ook was Sukhraj 'ontsnapt' uit de lokale pattawinkel om bij deze pot aanwezig te zijn en bleek goalie Vd Perk weer bereid als reserve doelman (we weten niet wat we meemaken...) mee te gaan.


Respect dus, maar ook Zwaluwe (dat ook nog strijd tegen degradatie) zou alles op alles zetten om een overwinning te boeken en omdat ook Zwaluwe 1 uitgespeeld is was de verwachting dat het een heet avondje zou kunnen worden...


In de beginfase bleek deze vrees ongegrond, want het was SSV dat frivool combinerend en vol overtuiging de aanval zocht. Onder impuls van de wendbare smaakmakers Scholten, Vd Hoeff en zeker de fantastische Bernardina werden de lange en fysiek sterke verdedigers van Zwaluwe te kakken gezet en moest het leder al binnen vijf minuten twee keer van de doellijn worden gehaald. Alle hens aan dek voor Zwaluwe. Helaas wist het Tweede in die fase niet te scoren, waarna Zwaluwe veelal met snelle omschakeling van verdediging naar aanval en de lange bal op Koos en Nol enkele keren gevaarlijk kon worden. Een mazzelmoment voor SSV was een corner die naar verluidt door onze "Stille Kracht" uit de goal werd gekopt (geslagen). Het vervolg van de eerste helft leverde een leuke, bewogen, maar vooralsnog doelpuntloze wedstrijd op.


Na de rust zou dit ongetwijfeld veranderen, beide ploegen hadden weinig aan een puntje. SSV begon weer goed met de inmiddels ingevallen De Haas aan de rechter zijkant voor T. Uitterhoeve jr, die het taai had tegen de snelle linkermiddenvelder van Zwaluwe. Echter nog geen goal(s)... Eén moment van onachtzaamheid kon ook zomaar de 1-0 voor de thuisploeg betekenen. Het wachten werd beloond toen onze dribbelkoning Pito de bal oppikte, aanzette en met een lage schuiver in de hoek en lange en oudere keeper kansloos liet (uit het boekje)...0-1. Dolle boel en het SSV-kamp dook massaal op de doelpuntenmaker, ook de met krampverschijnselen vervangen Scholten (Sukhraj kwam voor hem in de ploeg) perste er nog een sprintje uit!


Zwaluwe leek nieuwe krachten te hebben aangeboord en ging meer en meer aandringen. Tijd voor doelman Joosse om zich te gaan onderscheiden. Dat deed hij ook want in de eindfase was hij de Zwaluwe-aanvallers de baas en maakte een aantal 100% kansen vakkundig onklaar. Als hij zijn bijnaam, "Uil", ontving vanwege zijn vermeende nachtblindheid kan deze titel bij deze in de prullenbak. Na gisteren kan deze geuzennaam wel in stand blijven vanwege het-als-een-roofvogel-op-de-prooi-storten!


Vijf minuten voor tijd werd het overigens ook nog 0-2 door Vd Hoeff, die de "Gouden Pantoffel" op lijkt te gaan eisen (waarschijnlijk ook zeer terecht gezien zijn moyenne (6 op 4, niet slecht)) of supersub Rooze moet het in de laatste wedstrijd nog op zijn heupen krijgen!?! Achteraf nog een lekkere goal want de scheids besloot nog een minuut of 10 bij te trekken (opmerkingen als "scheids het wordt al donker" waren niet aan hem besteed). Voor de supersub was het wel prettig, deze blessuretijd. Kon hij nog een glimp opvangen na een dollemansrit van Ede via Puttershoek naar Lage-Zwaluwe! De vreugde was groot toen dan toch het laatste fluitsignaal klonk, wat een geweldige avond!

Aanstaande zaterdag moet nog één kunststukje worden uitgehaald om ons definitief te handhaven, thuis tegen Heerjansdam. Met ook Oostkapelle - De Zwerver en Kapelle - Zwaluwe nog op de rol lijkt het een fantastische ontknoping te worden. De stand is als volgt:

8. Oostkapelle 2 21-19
9. Kapelle 2, Zwaluwe 2 en SSV'65 2 allen 21-18
12. Heerjansdam 3 21-16




We gaan ervoor!

Scores:

0-1 Bernardina

0-2 Vd Hoeff



Opstelling:


Joosse, Bazen, Vd Hemel, Bal, Vd Velde; T. Uitterhoeve jr, T. Uitterhoeve sr, Vd Hoeff, Bernardina; Crucq en Scholten.


Wissels:


De Haas, Sukhraj, Boogert en Vd Perk (laatste niet ingevallen).

2 Comments:

At 23 april, 2008 18:41, Anonymous Anoniem said...

Persoonlijk hoogtepunt: de tackle van het ijszak-koelboxje op een enthouiaste supporter boeboe

 
At 23 april, 2008 21:49, Blogger De trainer said...

Ja dat was, net als zoveel dingen gister, ook geweldig... haha!

 

Een reactie posten

<< Home