zondag, november 05, 2006

Tweede wint spannende topper

Hendrik Ido Ambacht- zaterdag heeft het Tweede goede zaken gedaan in de strijd om de felbegeerde eersteperiode-titel. Het won van naaste belager ASWH 3 met 1-2 en neemt de koppositie over.

Op de site van ASWH staat het volgende over de wedstrijd vermeld:

"Jammer jongens, SSV heeft een aardig ploegje en was in de eerste helft een stuk gevaarlijker, sneller in de omschakeling en een paar goeie aanvallen. 0-2 was ook terecht, heel jammer van die kansen van Dre en Beers. Tweede helft hadden ze niet zoveel in te brengen en was het net als tegen Oostkapelle, ASWH een stuk beter en de tegenstander die er niet echt meer aan te pas kwam (hoewel ze nog wel 1 of 2 goeie kansen kregen!) Jammer dat jullie de mogelijkheden die je kregen niet konden omzetten in doelpunten en na de 1-2 was er nog tijd genoeg voor de (op dat moment denk ik wel ) terechte gelijkmaker. Ik denk dat door de haast een paar mogelijkheden niet helemaal optimaal benut werden."

Een reëel verslag van een wedstrijd die in de eerste helft een formaliteit leek te gaan worden, maar desondanks tot het einde spannend bleef. De eerste 25 minuten was SSV heer en meester en maakte in die fase ook al snel 0-1 en 0-2 door schitterende goals van Vd Hoeff en Van Dijk. In het vervolg van de eerste helft waren er nog mooie mogelijkheden op 0-3 (een schitterende solo van Van Dijk had bijvoorbeeld een beter lot verdiend), maar omdat deze allesbeslissende treffer uitbleef werd het later in de wedstrijd nog lastig. Dit mede omdat het Tweede te veel meeging in het spel van de fysiek sterkere maar voetballend mindere tegenstander en vergat te blijven voetballen. Na de 1-2 rook ASWK nog kansen. Gelukkig bleef de defensie (inclusief de solide sluitpost Joosse) koelbloedig en kon met de zwaarbevochten, maar wel verdiende 3 punten op zak worden afgereisd naar de Raayberg...