maandag, december 18, 2006

0-0, maar niet saai...

Sliedrecht- De personele bezetting was magertjes te noemen voor de lastige uit-wedstrijd tegen Sliedrecht 3. Vanwege blessures en schorsingen bij 1 en 2 (naast de al lange waslijst met langdurig afwezigen) stokte de teller op vrijdag op 11 spelers. Das ruim voldoende zou Bill Slabbekoorn zeggen, edoch een wisseltje kan ook geen kwaad. Bakker, assistent-trainer, leider en cafébaas, werd ondanks een korte nachtrust bereid gevonden om als noodgreep zijn tenue aan te trekken. Liever toch nog maar een extra 'klasbakkie' erbij, maar wie wil er nu voor zijn lol op een koude druilerige natte dag midden december naar Sliedrecht afreizen om daar om 12:00 uur tegen de plaatselijke trots te gaan voetballen? Juist, Koster...Guido Koster is de naam. Vanwege een verhuizing naar Rotterdam aan het eind van vorig seizoen gestopt, maar he is back. Kosten noch moeite werden gespaard om de formaliteiten op tijd rond te hebben, op vrijdagavond de medische keuring en een lichte training en op zaterdag stond hij er, toen zijn cluppie hem nodig had. Alleen, helaas zonder schoeisel. 'Iemand' had de schoenen bij pa en moe Koster in Goes achtergelaten. Dan maar op Dijkers reserve-patta's ballen...

Vanaf de bank zag hij dat Sliedrecht sterk begon in de eerste helft en in tegenstelling tot de eerste onderlinge ontmoeting aanvallende aspiraties ten toon spreidde. Gelukkig was het Tweede, waar het voorheen bij dit soort omstandigheden nog wel eens een off-day opnam, goed bij de les. Ondanks het moeilijk bespeelbare veld werd door beide partijen aardig voetbal gespeeld met de beste kansen in de beginfase voor Sliedrecht, dat echter telkenmale werd dwarsgezeten door doelman Joosse, die als in zijn beste dagen tekeer ging in de modder van de 16. Eenmaal 'glibberde' de bal uit zijn handen wat bijna een treffer voor Baba opleverde, maar met goede reflexen wist hij het Tweede zeker 2 keer voor een achterstand te behoeden. Overigens had de ietwat naar alcholische versnaperingen ruikende arbiter SSV in de eerste helft ook wel (tenminste) 1 strafschop mogen toekennen voor overtredingen op Scholten en Van Dijk.

In de tweede helft, met inmiddels Koster erbij, hetzelfde spelbeeld. Bij vlagen goede combinaties (aan Goese zijde maakten met name Vd Hoeff en de Uitterhoeves goed gebruik van hun 'futsal-skills'), waarbij aangetekend moet worden dat de beste kansen ook in de tweede helft voor de thuisploeg waren. Een keer geholpen door de paal en tevens nog een keertje door Scholten (die ditmaal de goede raad van de doelman in zijnn oren had geknoopt) was het weer Joosse die als winnaar uit de strijd te voorschijn kwam.

De beste mogelijkheden voor Sliedrecht dus, al had Vd Hoeff na een mooie zelf opgezette combinatie ook de winnende op zijn slof en dan natuurlijk ook nog het moment van Koster, die koud in het veld dicht bij een kopgoal was... Het had hem zomaar weer eens de titel MOM had op kunnen leveren (op de kop af één jaar, één week en één dag (08-12-2005) geleden tegen De Meeuwen thuis beleefde Koster al eens zijn finest hour(s)), helaas zat dit er nu niet in en we dus met een 0-0 de winterstop ingaan...

Opstelling:

Joosse, T. Uitterhoeve jr., Vd Hemel, Decorte, Vd Velde; T. Uitterhoeve sr., Vd Hoeff en R. Uitterhoeve; Scholten, Van Dijk en Eggebeen.

Wissels:

Koster en Bakker.

Bijzonderheden:

Naast het ontbreken van verzorger De Visser moest ook vlagger Goossens verstek laten gaan vanwege een valpartij in een kelder bij "De Grenswachters". Dit gemis werd zeer verdienstelijk opgevangen door Lokerse. Misschien dat dit voor beiden een stimulans is om snel weer fit te worden..

In ieder geval nog bedankt, Frannie en ook Guido uiteraard!

2 Comments:

At 19 december, 2006 11:43, Anonymous Anoniem said...

Onny Scholten bij de 1e paal, gewoon een defensief zekerheidje...

 
At 19 december, 2006 12:40, Anonymous Anoniem said...

Al ontneemt ie wel wat zicht met zo'n toupet...

 

Een reactie posten

<< Home