dinsdag, mei 08, 2007

Tweede voor de derde maal onderuit tegen De Zwerver

Goes- afgelopen zaterdag een uniek moment voor SSV 2, het speelde nacompetitie en startte daarin thuis tegen De Zwever. Niet de makkelijkste tegenstander want de eerdere twee duels voor de reguliere competitie gingen jammerlijk verloren. Ondanks het gemis van enkele waardevolle spelers als Decorte, R. Uitterhoeve en het ontbreken van spelers uit de 1e selectie (Baart, Paardekooper), ging het aardig gelijk op met weinig kansen aan beide zijden. In de eerste helft twee goede moglijkheden aan SSV-zijde en een voor de bezoekers, deze waren echter niet aan de schutters besteed zodat we met 0-0 gingen rusten.

Ook na rust een evenwichtig beeld met meteen in de beginfase twee dotten voor SSV om de score te openen. Eerst Vd Hoeff na een mooie aanval van dichtbij snoeihard op de paal en even later Scholten met een poging na een slechte uittrap van de doelman. Een makkelijk gegeven strafschop (door goed appelleren van De Zwerver) leverde na ruim een de 0-1 op. SSV probeert nog wel wat te forceren, maar moet tegelijkertijd achterin ruimte weggeven. In blessuretijd loopt De Zwerver derhalve nog uit naar 0-3.

Opstelling:

Joosse, Bazen, Vd Hemel, Schaier; Nooteboom, T. Uitterhoeve sr., Bal, Vd Velde; Scholten, Crucq en Vd Hoeff.

Wissels:

Van Hese, Eggebeen en Lokerse.

Op de De Zwerver-site is het volgende verslag te vinden (waarschijnlijk wordt dit verslag gesponsored door Onny S. ) :

"De Zwerver 2 doet goede zaken bij SSV'65 uit Goes"

Zaterdag 5 mei 2007 SSV’65 2 - de Zwerver 2 0-3 (rust 0-0)
Op bevrijdingsdag, 5 mei 2007, diende op sportpark het Schenge in Goes de eerste wedstrijd van de nacompetitie gespeeld te worden. De Zwerver 2 diende aan te treden tegen SSV’65 2 en had in de competitie tweemaal gewonnen. Maar zoals het ook met beleggingen gaat ‘resultaten behaald in het verleden geven geen garantie voor het heden’.

In de nacompetitie spelen spanningen, zenuwen ed. namelijk ook een grote rol. In een acompetitiewedstrijd wordt zelden een mooie pot vertoond, mede omdat er grote belangen op het spel staan. Ook vandaag werd geen grootse partij vertoond door 2 ploegen die gelijkwaardig aan elkaar waren. Na het verhaal van de vergeten pasjes werd om 14.30 uur door scheidsrechter Kerstens voor de aftrap geblazen.

In de 4e minuut nam Dennis de Heer een vrije trap na een overtreding op Karsten de Graaf maar dit was een gemakkelijke prooi voor de Zeeuwse keeper. In de 8ste minuut was de Zwerver dichtbij een treffer na een corner van Dennis waarbij Alberto Rodriguez over het doel van SSV’65 kopte. Na een klein kwartier spelen deed SSV’65 voor de eerste maal aanvallend echt van zich spreken. Na doorgaan op de linkerzijde gevolgd door een goede voorzet verdween de inzet ruim over het doel van Stefan Holdermans. Na een kleine 20 minuten spelen jaagde Karsten door. De keeper van SSV’65 verloor de bal knullig en Karsten bereikte Istvan Takats maar diens inzet ging over. In de 26ste minuut werd een doelpunt van de Zwerver terecht afgekeurd na een vrije trap van Dennis. De scheidsrechter oordeelde ‘aanvallen van de keeper’. Na ruim een half uur spelen counterde SSV’65 met een handige ‘Valderama’ in de hoofdrol. Laatste man Dave Penning moest redding brengen op de lijn. Na 37 minuten spelen opende Takkie vanaf links met een lepe bal over de Zeeuwse verdedigers naar Karsten. De bal werd uit de lucht door Karsten op doel gepeerd daar waar een aanname mogelijk was geweest. Wordt het een doelpunt dan is het prachtig maar nu had beter gekozen kunnen worden voor een balaanname. Vlak erna moest Dennis, compleet dizzy, vervangen worden. Volgens iemand langs de lijn, nee geen de Zwerver-aanhanger, was er sprake van een elleboogstoot maar ik heb het niet gezien, de scheidsrechter trouwens ook niet. Renke Rietveld nam de plaats van Dennis in, terwijl Peter Middelkoop voor de zekerheid ter ondersteuning met Dennis mee ging naar de kleedkamer. In de 42ste minuut, handig en mooi zo’n elektronisch scorebord, speelde Dave verdedigend de bal maar kreeg toch een vrije trap tegen. Keeper Steef moest op de vrije trap, gelukkig midden in het doel, redding brengen.
Na rust, in de 48ste minuut, week Takkie uit naar de rechterzijde en gaf een goede voorzet op Jordi de Jong maar diens kopbal ging over. In de 51ste minuut volgde een verkeerde uittrap van keeper Stefan. De bal werd snel door ‘Valderama’ op het lege doel geschoten maar de inzet verdween ruim naast. Deze speler werd goed bespeeld door mathijs Boon. Na een counter van SSV’65 belandde de bal later op de paal . Een vrije trap van de aanvoerder voor de ploeg uit Goes werd geblokt en verdween naast. De Zwerver had het nu even moeilijk !
Maar na een uur spelen passte Takkie naar de op links mee gesnelde Jordi. Diens inzet verdween buitenkant paal naast het doel van SSV’65. De volgende kans was voor Karsten, die na een diepe bal, oog in oog kwam met de doelverdediger uit Goes. In de 62ste minuut verdiende de Zwerver een strafschop na tweemaal hands in het strafschopgebied. Alberto pakte de verantwoordelijkheid en schoot de ploeg uit Kinderdijk naar 0-1. Santi Rodriguez kwam vervolgens in de ploeg voor Takkie. Na 70 minuten spelen ontstond een scrimmage voor het doel van de Zwerver mede doordat de goedspelende aanvoerder van SSV’65 ingeschoven was. Deze aanvoerder en ‘Valderama’ waren de belangrijkste en beste spelers van de thuisploeg. Raymond Kamerling kwam als linkermiddenvelder Jordi vervangen. In de 82ste minuut kwam keeper Steef uit zijn doel maar niet bij de bal. De onderlinge coaching was niet goed verzorgd maar het liep met een sisser af. Ook even later was de Zwerver we gelukkig toen een voorzet van de Zeeuwse aanvoerder koppend geschampt werd door ‘Valderama’. In de 88ste minuut maakte de Zwerver een eind aan de spanning. Na een hakje van Renke en een schot van Steven de Boer kon Karsten de bal in het doel plaatsen en stond er plots 0-2 op het scorebord. 3 minuten in blessuretijd zorgde Santi met een geweldige actie / dribbel voor de 0-3. Santi omspeelde enkele Zeeuwen alvorens de bal punterend in de touwen te jassen. Een prachtige actie gevolgd door een prima doelpunt, het mooiste van deze middag !

De 0-3 overwinning was in mijn ogen geflatteerd maar wie maalt daar om als je gewonnen hebt.
Het arbitrale trio waarbij dhr. Kerstens de leidsman was, heeft geen problemen gehad met deze wedstrijd. Men leidde de partij soeverein. Natuurlijk gebeurde er over en weer wel eens wat, zag men niet alles maar in het heetst van de strijd worden de grenzen bepaald door de scheidsrechter van dienst. Je mag, nee moet spelen om te winnen !