dinsdag, april 24, 2007

Lamlendig tweede niet langs AZVV

Axel- Na de overwinning op VVGZ van vorige week, waarin het Tweede zich definitief veilig speelde, kon het de laatste twee wedstrijden lekker onbevangen voetballen richting de nacompetitie. Waarschijnlijk was dat voor SSV 2 een iets te simpele opdracht, gezien de ronduit slechte vertoning in Axel. Dat er nog een puntje (2-2 eindstand) werd meegenomen uit Axel is aan de gastheren te danken, die nog wel graag een keertje zouden winnen maar in de tweede helft de kansen op een grotere voorsprong lieten liggen.

Okay, er waren wel wat excuses aan te voeren voor een mindere performance (stond niets meer op het spel, slechts 12 man ter beschikking (door personele problemen vooral bij andere teams) inclusief twee A-junioren die al een hele wedstrijd in de benen hadden, (te) mooi weer, laatste deel van de wedstrijd maar 10 spelers meer in het veld, dolende arbiter (zie onder)), maar hoofdzakelijk is het falen (want zo mag een gelijkspel tegen het al gedegradeerde AZVV wel worden genoemd) toch te wijten aan de eigen instelling. En die was ronduit slecht: op 8 meter dekken, afspraken niet nakomen en in het veld eigenlijk maar een beetje aanklooien...

De grote pechvogel tijdens deze uiterst sportieve wedstrijd was Jordy Verstraeten, nummer 14 van de Axelaars. Tijdens een ongelukkig duel brak hij kort voor rust zijn kuit- en scheenbeen en werd naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij s avonds nog werd geopereerd. Jordy, heel veeel sterkte met je herstel en revalidatie namens ons allemaal!

Behalve ons slechte spel en het vervelende voorval was er ook nog een lichtpuntje: onze eigen mini-Dida Lokerse was net als op de trainingen een echte ballenmagneet. Op de twee tegentreffers moest ook hij het antwoord schuldig blijven: een penalty werd door de Axelaars onberispelijk binnen geschoten en aan de andere goal ging een goede redding vooraf. Onoplettendheid in de defensie zorgde er vervolgens dat de blije rechtsvoor van AZVV van dichtbij alsnog kon scoren.

Onze doelpunten kwamen op naam van Vd Hemel en Scholten, die brak met de traditie dat we dan ook automatisch winnen. Dat iedereen, zowel spelers als toeschouwers, vervolgens blij was dat de wedstrijd was afgelopen was veelzeggend!

Scores:

1-1 Vd Hemel (pen., eindelijk...)
2-2 Scholten

Opstelling:

Lokerse, Decorte, Vd Hemel, Vd Velde; Van Hese, T. Uitterhoeve sr., Vd Hoeff, R. Uitterhoeve; Scholten, Crucq en Paardekooper.

Wissel:

Rijk.

Bijzonderheden:

Assistent trainer annex materiaalman Nol was zaterdag ook weer van de partij. Voor vertrek had hij al een prent ontvangen van een dienstdoende agent bij de ZLM Tour wegens belediging van een ambtenaar in functie en ook tijdens de wedstrijd was hij het soms niet helemaal eens met het gezag, al was dat laatste niet vreemd.

Scheidsrechter De Boer, die we zaterdag voor de derde keer troffen (hij begint zelfs al spelers bij hun voornaam te kennen...), was wederom (even een nette uitdrukking zoeken) de meest markante persoonlijkheid op het veld. Zonder een van de ploegen te bevoordelen was hij weer onnavolgbaar, gewoonweg niet te peilen. Helaas dat op het niveau waarop deze man zou moeten acteren de teams zelf voor een scheidsrechter moeten zorgen...