zondag, maart 11, 2007

Teleurstellende nederlaag voor Tweede

Zaterdag- Na enkele weken rust waren de verwachtingen hoog gespannen: mooi weer en twee leuke ploegen met de nodige kwaliteit op de mat. Zeker in de tweede helft bleek alleen GPC aan die verwachting te kunnen voldoen. Die ploeg won dan ook verdiend: 0-3.

Het begin van de wedstrijd was nog wel voor SSV, dat zeker ten opzichte van de vorige wedstrijden 'op papier' redelijk sterk voor de dag kon komen. In de beginfase waren er enkele goede mogelijkheden te noteren en het wachten was op een goaltje. Die bleef uit en GPC kwam steeds beter in zijn spel. Ze zetten goed druk en durfden het aan centraal achterin 1 op 1 te spelen en maakten het SSV het op die manier lastig lekker te voetballen. Het Tweede slaagde er niet in de spitsen te bereiken al kon in de eerste helft nog twee kanten op.

Cruciaal moment in de eerste helft was een goede actie van Takiddine (speler nummer 38 (zie hieronder) van dit seizoen en net weer fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen) die goed wegdraaide bij good-old Van Dam en leek te profiteren van de 1 tegen 1 situatie op het veld. De GPC-verdediger moest aan de noodrem trekken, maar scheidsrechter Van Belzen was niet van plan de routinier de rode kaart (zelfs geen geel) te tonen en zou het bij een 0-0 tussenstand blijven.

Na rust was het voor het Tweede (onverklaarbaar) voorbij. GPC, met de wind nu in de rug, startte sterk. SSV werd al een keer gewaarschuwd door een verschrikkelijke poeier van een GPC-aanvaller op de lat, maar even later werd het alsnog
0-1. SSV was 'geknakt' en GPC kon vrij gemakkelijk uitlopen naar 0-3. GPC is goed op koers voor rechtstreekse promotie, terwijl SSV moet oppassen niet al te veel terrein te verliezen (ook al is de eerste periode al binnen...).